Zemplínské čučoriedky

Čučoriedková bábovka

8-10 porcií- 15 minút príprava- 40 minút pečenie  na 200 °C

Suroviny: 125 ml mlieko vlažné, 500 g múka polohrubá, 200 g cukor múčkový, 2 ks cukor vanilkový, 4 ks vajcia,1 ks prášok do pečiva, 125 ml olej, 250 g čerstvé Zemplínske čučoriedky

Postup prípravy receptu: Rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame z múčkovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vlažné mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Do cesta pridáme čučoriedky a nakoniec zľahka vmiešame sneh našľahaný  z bielkov zo štipkou soli. Bábovkovú formu vymažeme a posypeme múkou. Do formy vylejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 minút na 200 °C.

<< spať na zoznam článkov