Zemplínské čučoriedky

Čučoriedkový koláč

8 porcií - 10 minút príprava- 30 minút pečenie na 200-180 °C

Suroviny: 270 g múka hladká, 120 g cukor kryštálový, 5 ks žĺtka, 170 g maslo, trochu kôra citrónová

Krém: 5 ks bielka, 300 g čerstvé Zemplínske čučoriedky, 150 g cukor práškový

Postup prípravy receptu: Z masla , múky, cukru, žĺtok a trochou citrónovej kôry vypracujeme cesto a odložíme na pol hodinku do chladničky. Odpočinuté cesto rozváľame na okrúhly pekáč vymastený tukom a vytlačíme ho až na okraje. Na vyvaľkanie na plechu môžete použiť plechovku. Cesto na pekáči dáme piecť na 200 stupňov asi 15 minút. Zatiaľ si z bielok a práš. cukru vyšľaháme tuhý krémový sneh. Cesto po 15 minútach vyberieme a nalejeme naňho krém z bielkov zmiešaný z čučoriedkami a dáme zapiecť na ďalších 15 minút.

<< spať na zoznam článkov